Vijf Elementen

Heb jij al eens gehoord van de vijf elementen of is het helemaal nieuw voor je? Geen probleem hieronder is een mooi overzicht te vinden van wat vijf elementen allemaal voor jouw kan betekenen en hoe je dit kan toepassen in jouw leven, je bedrijf en veel meer! Wil je meer weten lees dan vooral verder, ik vertel je graag meer in het kort en verwijs je graag door naar mijn vijf elementen collega’s.

Basis

Vijf elementen is op meerdere manieren in je leven toe te passen. Zo kan je bijvoorbeeld je huis Feng Shui inrichten of kan je koken op basis van de vijf elementen. Bij alles komt het er echter op neer dat je jouw levensenergie (je Chi) gaat ondersteunen en de disbalans uit je leven haalt. Ik zal je kort wat over de vijf elementen vertellen en op de volgende twee pagina’s vertel ik je meer over de onderwerpen waarin je de vijf elementen kan toepassen. Daarnaast is op de laatste pagina een kleine lijst te vinden met verwijzingen naar mijn vijf elementen collega’s.

De vijf elementen cyclus bestaat uit Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Waarbij elk element staat voor zijn eigen persoonlijkheid met ieder zijn eigen krachten en levenslessen, zijn eigen smaak en zijn eigen referentiekader.

Water

Water is flexibel wendbaar en ook beïnvloedbaar. Water is van nature zuiver, echter kan vertroebelen van invloeden van buiten af. Denk bijvoorbeeld aan bloemen in het water die de voeding uit het water haalt en er vertroebeld water voor achter laat. Bij water draait om gevoel! Water is het begin van de vijf elementen cyclus en geeft voeding aan hout.

Hout

Hout is goed met woorden, gaat om focus en alles op zij kunnen zetten voor zijn doel. Alles wat je voelt moet je naar buiten kunnen brengen en hout ondersteund dit proces. Bij hout draait het om focus en het aanbrengen hiervan. Hout is weer de voeding van vuur, denk maar aan een kachel die je opstookt met hout.

Vuur

Vuur is vluchtig, extravert en valt op. Vuur gaat om passie, waar wordt jij warm van in dit leven? Vuur draagt dit uit en vraagt er om, om te leven vanuit je hart! Iets wat in het westen door allerlei externe invloeden zoals geld te weinig gebeurd. Vuur is weer de voeding voor aarde. Denk hierbij maar aan de kern van de aarde die de aarde opwarmt van binnen uit.

Aarde

Moeder aarde, de planeet waarop wij leven en wil dus altijd graag zorgen voor iedereen en alles op deze aarde. Aarde gaat daarom ook over voeding en zorgen. Bij aarde gaat het om praktisch dingen neerzetten. Hoe zet je jouw passie nu aards en praktisch neer zodat jij met jouw levensmissie weer anderen helpt en de wereld wat beter maakt. De aarde is weer voeding voor metaal. Denk hierbij aan de metalen die gewonnen worden uit moeder aarde.

Metaal

Metaal is sterk, moeilijk te buigen en speels. Bij metaal gaat het over terugkijken en evalueren van de stappen die je genomen hebt. Wat kan er anders en wat gaat er goed. Het gaat dus om evalueren van je reeds gelopen pad. Bij metaal gaat het daarnaast ook over grenzen en regels, wat laat jij toe en waar ligt jouw grens? Metaal is weer de voeding van water en hiermee is de cyclus rond en begin je weer opnieuw.

Volgende Pagina